Artist statement

Wit blok def1Mijn werk gaat over schilderen, of beter; het aanbrengen van verf op een ondergrond. Het onderzoek speelt een centrale rol. Ik construeert confrontaties tussen de organische natuur van het materiaal en kunstmatige structuren. Door het toepassen van randvoorwaarden of regels, stuur ik de chemische processen en krijgt het toeval een bewuste ruimte in mijn werk.

Voortdurend worden we geconfronteerd met een wereld waarin het organische het kunstmatige ontmoet. Ik ben gefascineerd door wat er bij deze ontmoetingen ontstaat of juist niet ontstaat / kan ontstaan. In mijn werk vertaal ik deze momenten op het doek.

Elke materie kan worden gevormd, maar uiteindelijk is dit altijd tijdelijk en vormt het materiaal weer terug naar de oorspronkelijke natuurlijke vorm. De beelden van mijn werk zijn te projecteren op de tijdelijkheid die ieder in het dagelijks leven waarneemt.

Intuïtief werk ik met gemengde materialen, op het spanningsveld tussen drogen en droog zijn. Gebruikmakend van chemische eigenschappen van materialen, ben ik bewust bezig met het creëren en sturen van het toeval. Dit komt tot stand door een gevecht tussen mijn ratio en de impuls van mijn onderbewustzijn.

In 2012 heb ik het boek RISING – Eindhoven contemporary art 2012 uitgegeven (ISBN 978-90-819783-0-9).
RISING – Eindhoven contemporary art 2012 is verkrijgbaar bij de boekhandel, VVV Eindhoven en Motta Art Books.